Restaurang Matboden

Vår verksamhet
Vi arbetar efter de råd som utarbetats av livsmedelsverket på uppdrag av regeringen.
De råden bygger på svenska näringsrekommendationer. Lunch serveras enligt schema till alla elever och personal på skolan. Mellanmål serveras till barn inskrivna i omsorgen.

Mål
Att alla elever och personal skall äta sin lunch i skolrestaurangen varje skoldag.

Specialkost
Varje läsårsstart skall de elever som har behov av specialkost lämna in en särskild blankett som finns här på hemsidan. För allergier och överkänslighet krävs ett läkarintyg. Har intyg lämnats behöver inte ett nytt intyg lämnas inför varje termin.

Matråd
I matrådet råder ofta stort engagemang och aktivitet. Här diskuterar vi mat ur olika aspekter. Matmiljö, trender inom mat, matvanor, provsmakning. Syftet är att ha ett forum där vi kan aktivt arbeta tillsammans elever och personal för att lyfta och förbättra vår skolrestaurang. Mötet följer det schema som finns för elevråd och övrig rådsverksamhet i skolan. Vid varje matråd väljs två representanter som får representera matrådet vid nästa elevrådsmöte.

Matsedel

Här kan du läsa hela matsedeln för aktuell period i kalender.

Här kan du läsa matsedeln för vecka 49-50 i pdf-format.

Matboden

Vi ser skolmaten och restaurangen som en del av skolans pedagogiska verksamhet. Vår strävan är att eleverna ska få möjlighet att prova och smaka olika maträtter och livsmedel.

Vi som arbetar i skolrestaurang Matboden