Rektorsbrev december 2012

Rektorn har ordet: december 2012

Hej,

En termin går fort; det känns som om det var sommarlov alldeles nyss och nu är det redan jul.
Min ambition i somras var att skriva mina rektorsbrev lite oftare, men med facit i hand blev det tvärtom. Jag får ha det som ett nyårslöfte i stället.
Anledningen till att det går så fort är naturligtvis att det hela tiden händer nya saker och att varje dag är unik. Att arbeta i skolan är aldrig långtråkigt.

Här är några axplock av det som hänt under höstterminen:

• Vi har äntligen, efter många turer och fördröjningar, kopplat på alla vårdnadshavare till skolwebben. I första steget kan ni se frånvaro, omdömen och IUP, men vi kommer att koppla på fler funktioner steg för steg.
• Från 1 oktober har vi en ny intendent, Fredrik Gynge, som bl a ansvarar för lokaler och it-frågor.
• Birger Sasse vikarierar sedan 5/11 som biträdande rektor för åk 6-9.
• Efter att frågan har tagits upp flera gånger, bl a från föräldraföreningen, har vi fått bättre belysning på parkeringsplatsen. Nu återstår frågan om bättre belysning på kullen.
• Vi firade traditionsenligt Lucia, där våra duktiga tvåor stod för luciatåget. På luciadagen hade skolan bejublat besök av Ison, känd som domare i Xfactor.
• Men det viktigaste är naturligtvis den vanliga, lite oglamorösa verksamheten som sker hela tiden runtom i skolan. I det tysta utförs stordåd varje dag av elever och personal.

Nu när mitt första år som rektor på Trollbodaskolan nått sitt slut vill jag tacka alla elever, alla föräldrar och all personal och önska er alla en riktigt god jul. Jag ser fram emot en ny spännande vårtermin, men innan dess behöver vi alla lite vila och julefrid.

Och, som sagt, mitt nyårslöfte är att skriva rektorsbrev oftare under nästa år.

Gunnar Broo
Rektor Trollbodaskolan