Rektorsbrev november 2013

Hej!

Regn, blåst och några enstaka plusgrader. Nu känns det att november är här. Höstlovet, vecka 44, innebär inte bara en tydlig uppdelning av höstterminen i två delar, det innebär ofta också en övergång från oktobers färgsprakande lövprakt till ett mer gråmurrigt regnslask där det känns skönast att kura ihop sig inomhus med en god bok och levande ljus eller en brasa.
Verksamheten i skolan däremot fortsätter med oförminskad styrka oavsett väder.

Veckan 14-18 oktober hade vi besök av lärare och elever från våra partnerskolor i England, Tyskland, Ungern och Polen inom ramen för EU:s Comeniusprojekt.
Det var framför allt åttornas arbetslag som var värdar för våra gäster och förutom visning av skolan, lektionsbesök och guidning i Stockholm hade vi en minimässa i matsalen där de olika länderna visade upp vad som var typiskt för landet. Det hela avslutades med att alla lagade och bjöd på olika landstypiska rätter.
Jag vill rikta ett stort tack till alla elever och lärare som har planerat och genomfört allt arbete kring besöket. När veckan var slut kunde vi konstatera att alla var nöjda och glada och flera erfarenheter rikare.

För personalen var inte vecka 44 någon lovvecka. Vi arbetade med fortbildning i olika former, bl a hade vi ytterligare en omgång utbildning i skolmedling.  Ni kan läsa mer om skolmedling här på hemsidan.

Under 2013 ska alla grundskolor i Stockholm inspekteras av Skolinspektionen. Vi skulle ha fått besök vecka 43, men på grund av sjukdom blev det uppskjutet och vi har inte fått något nytt datum. Det är alltid nyttigt och spännande att bli granskad av någon utomstående så att vi vet vilka styrkor och utvecklingsområden vi har. Jag återkommer med mer information när vi vet mer.

Stadens budget för 2014 har presenterats och vi får se vad det innebär för skolans ekonomi. Vi har ännu inte fått några siffror på hur stor skolpengen blir, men vi hoppas naturligtvis på ett tillskott.
Ekonomin just nu är ganska pressad och vi håller i pengarna så gott vi kan men vi avvaktar tills siffrorna för 2014 är klara innan vi bestämmer om vi behöver göra några ytterligare åtgärder för att minska utgifterna.

Gunnar Broo