Anmäl frånvaro

Rutiner för frånvaroanmälan

Vi vill att ni gör er sjukanmälan före klockan 07.30 och att ni anger, om möjligt, hur många dagar eleven beräknas vara frånvarande. Om det är svårt att ange i förväg så gör ni en ny sjukanmälan för varje sjukdag. Anmälan om frånvaro kan göras på flera olika sätt.

Anmäl frånvaro via telefon

• För årskurserna förskoleklass och årskurs 1-3: anmäl direkt till arbetslagen.
  • För årskurserna 4-9: 08-508 418 36

Förskoleklass Eken, fjällbjörken och granen 076-129 40 48
Årskurs 1-2E  Lusthuset 08-508 418 52
Årskurs 1-2F Drivbänken 08-508 418 54
Årskurs 1-2G Fröhuset 08-508 418 4
Årskurs 3 Växthuset 08-508 418 51
Årskurs 4-9   08-508 418 36

När ni gör en sjukanmälan och talar in ett meddelande på telefonsvararen så vill vi veta:

• Elevens för- och efternamn
  • Klass
  • Vem det är som gör anmälan

För årskurserna 4-9 kan frånvaroanmälan även göras genom Stockholm Skolwebb, App- anmäl frånvaro och sms.

Anmäl frånvaro genom Stockholm Skolwebb
Frånvaroanmälan kan göras via Skolwebben (kräver e-legitimation). Länk till Skolwebben. Uppgifterna om en elev i Skolwebben får inte hamna i orätta händer och därför behöver alla vårdnadshavare använda e-legitimation eller BankID. E-legitimation eller BankID skaffar du hos din bank.

Anmäl frånvaro med app
Med appen anmäl frånvaro kan du snabbt och enkelt anmäla ditt barns frånvaro genom din mobiltelefon. Tänk på att du behöver registrera ditt mobiltelefonnummer i Stockholms Skolwebb för att kunna använda appen. Nu finns även möjlighet att anmäla heldag med appen.  Länk till supportguide för app.

Anmäl frånvaro med sms
Du kan skicka ett sms för att anmäla ditt barns frånvaro. Tänk på att du först behöver registrera ditt mobiltelefonnummer i Stockholms skolwebb för att du ska kunna anmäla frånvaro med sms.   Länk till supportguide för anmälan av frånvaro via sms.

Support till dig som vårdnadshavare
Mer information om frånvaro och ledighet, E-tjänsten Stockholm Skolwebb, app, sms och kontaktuppgifter till support finns på stockholm stads hemsida.

sjuk pojke