Presentation av förskoleklasserna

Hurra, snart börjar Du på Trollbodaskolan! På grund av den pågående pandemin så kan vi tyvärr inte ta emot några nya elever på besök i skolan innan sommarlovet. Vi kan inte heller bjuda in er vårdnadshavare till föräldramöte under våren. Vi tycker att det är beklagligt men behöver följa stadens riktlinjer. Pedagogerna i förskoleklass har gjort ett ljudsatt bildspel som riktar sig till barnen.

Brev som kommer att skickas hem till vårdnadshavare:

Vi vill hälsa Ert barn varmt välkommen till Trollbodaskolan och ser fram emot ett givande och lärorikt läsår tillsammans!

Nästa läsår kommer det att bli tre förskoleklasser på skolan.

På grund av den pågående pandemin så kan vi tyvärr inte ta emot några nya elever på besök i skolan innan sommarlovet. Vi kan inte heller bjuda in er vårdnadshavare till föräldramöte under våren. Vi tycker att det är beklagligt men behöver följa stadens riktlinjer. Pedagogerna i förskoleklass har gjort ett ljudsatt bildspel som riktar sig till barnen, det hittar ni på denna länk. Om ni har möjlighet, besök gärna skolgården tillsammans med barnen på kvälls eller helgtid. Förskoleklasserna kommer att ha sin skol- och fritidstid i skolans paviljong, hus P.

Terminsstart​

Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti med en timmes upprop i halvklass. Torsdag den 20 augusti har vi lektioner mellan kl. 09.00 – 12.00. Under dessa två dagar kommer vi att erbjuda alla vårdnadshavare ett inskolningssamtal. Tider för upprop och samtal skickar vi ut i början på juni.

Erbjudande om skolbarnomsorg

Ni kommer inom kort få ett digitalt erbjudande via Min barnomsorg om fritidshemsplacering från och med den 21 augusti 2020. Vi vet att ni inte har tillgång till er förskoleplats från och med 12 augusti och om det är så att ni behöver fritidsplats tidigare än 21 augusti, ber vi er kontakta vår administrativa chef Nelli Issa på mail nelli.issa@edu.stockholm.se

Mellan den 12 augusti till den 20 augusti erbjuds jourverksamhet med vikarier.  Fredag den 21 augusti blir en vanlig skoldag mellan kl. 08.30 – 13.30 och då fungerar även ordinarie fritidshemsomsorg. Fritidshemmet öppnar kl. 06.30 och stänger kl. 18.00 i förskoleklassernas lokaler. I samband med inskolningssamtalet kan ni meddela ert behov av tider på fritidshemmet.

Välkommen att kontakta oss!

Har ni frågor kring förskoleklassverksamheten kan ni vända er till Victoria Wingstedt på följande adress: victoria.wingstedt@edu.stockholm.se

Vid frågor angående fritidshemsplaceringen kontaktas Nelli Issa på adress: nelli.issa@edu.stockholm.se

Varmt välkomna!

Skolledningen