Till innehåll på sidan

Sommarbrev Trollbodaskolan

I dag är det måndag den 8 juni och den sista skolveckan för eleverna har börjat, imorgon är det redan skolavslutning.

Våren har varit annorlunda för både elever och för personal, vi har fått förhålla oss till någonting vi inte hade en aning om skulle komma. Utifrån de nya omständigheterna har både hem och skola fått ställa om när det gäller elevernas skolgång. Jag vill rikta ett stort och varmt tack till alla elever, vårdnadshavare och all personal för allt arbete och engagemang som har gjort att eleverna har utvecklats och vi på Trollbodaskolan har kommit fram till skolavslutning nu. 
Den första april gick jag in som rektor för den här skolan efter att ha arbetat som biträdande rektor från och med augusti förra året, jag har redan fått lära mig mycket om skolan som jag tar med mig i det fortsatta arbetet. Det är mycket som händer under vårterminen på en skola, så också här på Trollboda, tiden har gått väldigt snabbt. Säkert är det så att flera elever inte har samma syn på detta, men när jag har frågat eleverna så är det många som upplever samma sak, jag ser det som ett tecken på att våra elever trivs och utvecklas i skolan, något som vi också ser i vår elevenkät och på våra resultat. 

Jag kommer från Jönköping och där har vi varje år, förutom det här året, ett stort cykellopp som passerar i samband med skolavslutningen, Vätternrundan med över 20 000 deltagare. Man cyklar 30 mil runt Vättern, en bragd för alla deltagare. Jag har i mitt sommartal till eleverna jämfört Vätternrundan med att gå i skolan. Det krävs mycket träning, ansträngning och planering för att klara loppet, men att cykla runt Vättern ger också mycket glädje och positiv energi när man har nått sitt mål. Det är både uppförsbackar och nedförsbackar, precis som i skolan och nu är vi inne på målrakan. Efter välbehövlig vila ser vi fram emot nästa lopp/termin som börjar i augusti. 

Skolledningen vill tacka alla elever för en fin insats, vi är stolta över er, vi tackar också er vårdnadshavare att vi får möta era härliga barn i skolan. Ett stort tack också till all engagerad personal som gör Trollbodaskolan till en plats för lärande och utveckling.

Till våra fina elever i åk 9 på Trollbodaskolan
Stort tack för denna tid. Som ni kämpat! Ni lämnar nu hela 10 års studier i grundskolan bakom er. Kan ni tänka er? Vi hoppas att ni känner er stolta. Vi är väldigt stolta över er. 
Vi kommer att sakna er här hos oss! Vad tomt det ska bli utan er här. När ni nu lämnar oss kliver nya förväntansfulla 6-åringar in på skolan. När de går ut nian om 10 år är ni på en helt annan plats i livet. Vi hoppas att ni vill hälsa på oss någon gång och berätta hur ni har det och vad ni har för er. 
Efter sommaren väntar nya spännande tider för er och vi önskar er all lycka med era framtida studier. Ta hand om er och om varandra i sommar. Stort lycka till med det som väntar er i augusti!

Vi hälsar alla elever välkomna till en ny hösttermin onsdag den 19 augusti klockan 09.00, vi påminner om skolstart också på Skolplattformen.

Glad Sommar önskar skolledning och administration genom Mats Östholm, rektor på skolan.

Dela:
Kategorier: