Till innehåll på sidan

Rektorsbrev december 2016

Jag vill ge er lite information om hösten som inte rör själva verksamheten på skolan, men som har påverkat skolan på ett negativt sätt.

Jag har arbetat på Trollbodaskolan i ca 15 år. Under dessa år har jag varit förundrad över att det har varit så få incidenter när det gäller, nedskräpning på skolgården, skadegörelse på byggnaden och inbrott. Jämfört med många andra skolor så har vi varit relativt befriade från allt det här. Men inte längre.

Vi märkte tidigt i höstas att det på kvällarna och under helgerna rörde sig många ungdomar runt skolgården. Resultatet av det kunde personalen och eleverna se när de kom tillbaka till skolan. En hel del nedskräpning i bl a i form av ölburkar. Men även en del krossade rutor och ett par inbrott.

Förhoppningen har varit att det skulle ta slut i och med det kallare vädret. Det kanske inte är lika mycket ”ungdomsgård” på skolgården nu jämfört med tidigare i höstas. Men skadegörelse har fortsatt och vi har även haft inbrott. Senast nu i helgen hade vi ett inbrott i vår bildsal. Personal upptäckte också en person med något som såg ut som en brinnande fackla vid idrottshallen tidigare i veckan. Polis tillkallades men kunde inte hitta personen.

Vi vill få ett slut på det här. Det är trist för vårt område att vi inte får ha vår skola ifred. Även om det inte är skolan som ekonomiskt står för den skadegörelse som sker utifrån på skolbyggnaden så ger det en tråkigare miljö. Eleverna, personalen och ni som vårdnadshavare ska komma till en skola som är fri från skadegörelse.

Vi har en dialog med polisen och Sisab, som känner till att vi har mer skadegörelse och inbrott än tidigare. Vårt vaktbolag Nokas har Trollbodaskolan högt prioriterat den här hösten/vintern.

Om ni som vårdnadshavare och boende i området ser något som verkar misstänkt, tveka inte att ringa polisen är mitt råd. Har ni möjlighet att gå en sväng runt skolan i samband med hund/kvällspromenad så är vi väldigt tacksamma. Föräldravandringar är också något som brukar ge effekt. Vi på skolan fortsätter att hålla ögon och öron öppna, samtidigt som vi hela tiden ser över våra rutiner.

Jag ville ge er den här informationen så att ni vet vad som händer runt vår lilla byskola. Det är nämligen lätt att det sprids olika rykten bl a genom facebook och annan media. Då är det bättre att ni får höra det direkt från källan, dvs skolan.

 

Birger Sasse
Rektor
Trollbodaskolan

Dela:
Kategorier: