Till innehåll på sidan

Rektorsbrev november 2014

Hej,

Jag läste igår i Svenska Dagbladet om skolor som framgångsrikt arbetat med att minska den ogiltiga frånvaron.
Det är alltid roligt att läsa positiva saker om skolan i tidningen och det här var stort uppslaget på första sidan.
Ett viktigt verktyg i det arbetet är Utbildningsförvaltningens tjänst MOOF, meddelande om ogiltig frånvaro. Det innebär att det går ut ett mail eller sms till vårdnadshavarna så fort skolan har registrerar ogiltig frånvaro.
Från och med januari kommer Trollbodaskolan att använda MOOF för åk 4-9. Alla berörda vårdnadshavare kommer att få information under november om hur systemet fungerar.
Även om vi inte har några stora problem med ogiltig frånvaro är MOOF ett bra och smidigt sätt att informera berörda vårdnadshavare.

Elisabeth Moé Forsén, som i många år varit biträdande rektor på Trollbodaskolan, kommer att byta arbetsuppgifter inom skolan och i stället bli ansvarig för skolans administration.
Därför håller vi nu på att rekrytera en ny biträdande rektor för åk F-3. När ansökningstiden gick ut i går hade vi 33 sökande så vi kommer säker att hitta en bra efterträdare. Elisabeth kommer att gå in i sin nya roll när henens efterträdare är på plats. Fram till dess arbetar vi på som vanligt.

Nu är det bara en månad kvar till julavslutningen och känslan av att man inte hunnit med allt man borde och hur ska vi hinna med det vi måste, infinner sig. Men när vi kommer till julavslutningen så kommer det visa sig att vi hunnit det vi ska, precis som vanligt.
Hittills i år har november varit gråare och mörkare än vanligt. Meteorologerna säger att Stockholm haft två soltimmar i november så här långt så om vi tycker att det är ovanligt mörkt och grått så har vi fog för det.
Men om två veckor är det advent och då blir det garanterat ljusare även om solen skulle lysa med sin frånvaro.
Håll ut till dess.

Gunnar Broo

Dela:
Kategorier: